Walmer Yard

2010 - 2017
Notting Hill, London, England
Complete

Walmer Road is a project designed by Peter Salter,  on which Hugo worked as project lead since 2010, previously as a member of Mole Architects. The project is for 4 houses arranged around a single courtyard with access from the street, including 4 underground car parking spaces.

The building is principally constructed from reinforced concrete, with copper clad timber framed volumes inserted into the roofscape and banks of oak shutters, providing adjustable privacy to the courtyard. 

The project utilises a compact plan, with both generous and intimate spaces, a controlled and honest material pallette and a sensual textual experience. The dense geometry of the plan provides a series of unique spacial experiences, considered as a functional whole.

An uncommon project of a very special quality.

Designers
Peter Salter, Fenella Collingridge, John Comparelli

Contractor
Shaw Building Group

Developer
Baylight Properties

Executive Architect
Mole Architects

Photographer
Helene Binet

Awards 

RIBA London Award 2017
World Architecture Festival - Housing - Highly Commended
Copper Concept Awards 2017 - Shortlist
Concrete Society Awards 2016 - Shortlist

Publications

The Guardian
The Architectural Review
Wallpaper
Dezeen
Designboom
Evening Standard